За трета поредна седмица цената на петрола пада. Цената на американския

...
За трета поредна седмица цената на петрола пада. Цената на американския
Коментари Харесай

За трета поредна седмица цената на петрола пада

За трета поредна седмица цената на петрола пада. 

Цената на американския сорт West Texas Intermediate спада до 102 $ за барел тази заран, като тази седмица понижението ѝ е с 4%. Най-големият вносител на суров петрол в света наложи серия от блокади, в това число в Шанхай, с цел да се оправи с новата вълна на Covid-19. Ограниченията понижиха търсенето на горива и подтикнаха икономистите да свият прогнозите за напредък, написа Bloomberg, представен от Investor..

Инвеститорите се приготвят централната банка на САЩ да увеличи лихвените проценти бързо. В мненията си в четвъртък ръководителят на Фед Джером Пауъл подсказа за доста нарастване на лихвите. Това поддържа цената на $, което направи стоките по-скъпи за притежателите на други валути.  

Петролът остава с над 35% по-скъп през тази година, макар неотдавнашната уязвимост, защото последствията от нахлуването на Русия в Украйна не престават да разтърсват пазарите и да попречват потоците от суров петрол.

Чуват се апели към Европейския съюз да забрани вноса на руски петрол, което би било в сходство със стъпките, подхванати от САЩ и Обединеното кралство. Подкрепата за цените е обвързвана и с спиранията на доставките от Либия поради вълната от митинги.

„ Пазарът е разтревожен “, разяснява Гао Мингю, основен енергиен анализатор в SDIC Essence Futures Co. „ Китайските ограничения поради ковид, които лимитират търсенето на дизел и бензин, не са дейно отстранени, отслабвайки както фючърсите, по този начин и спот пазара “.

Шанхай, главният търговски център на Китай, даде обещание да ускори използването на ограничения за блокиране, с което разочарова, откакто имаше упованията, че Covid огнището е достигнало пика си. Предвид спада, породен от протичащото се, икономисти, интервюирани от Bloomberg, намалиха прогнозите си за напредък на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР